Ce inseamna Mentenanta IT?

Externalizarea mentenantei IT este o practica de business prin care sarcini sau functii ale companiei sunt delegate unei terte parti, externe organizatiei. Este o practica rentabila deoarece este mai avantajoasa contractarea unei companii It decat angajarea Full Time a unui specialist.

Putem spune ca, este o subcontractare catre furnizori externi a unor activitati din cadrul companiei.

Externalizarea poate cuprinde intreaga functie sau parti bine definite ale acesteia, cum ar fi solutiile de management si monitorizare (monitorizare infrastructura, management incidente, endpoint manager) sau solutiile de securitate (securitatea email, detectare antifrauda, patch management).

Solutii de mentenanta

Serviciile IT continua sa fie cel mai frecvent externalizate, cu o pondere de 74% dintre companiile respondente, majoritatea preconizand o crestere strategica a oportunitatilor de externalizare in domeniu. Tendinta de externalizare a serviciilor IT este in continua crestere in intreaga lume. De la an la an, se preconizeaza o crestere de 5.5% a cheltuielilor cu externalizarea serviciilor IT, la nivel global.

In mediul tehnologic de astazi, externalizarea IT include:

  • externalizarea infrastructurii
  • externalizarea aplicatiilor
  • externalizarea relatiilor cu furnizorii de software
  • infrastructura si platforme de servicii
  • servicii cloud
  • asigurarea functionarii echipamentelor

In 80% din cazuri echipamentele se strica pentru ca nu sunt verificate periodic. Externizarea mentenantei IT iti asigura nivelul optim de functionare a echipamentelor. Realizam prevenirea si solutionarea tuturor acestor probleme care tind sa afecteze activitatea normala a companiei dvs. Firma noastra dispune de un personal calificat pentru astfel de situatii. In plus, pretul abonamentelor noastre, sunt mai mici decat in cazul in care ati angaja o singura persoana care sa se ocupe de aceste operatiuni.

Suport IT 24/7
Dispui oricand de personal competent pentru remedierea problemelor, la sediul tau sau online. Garantia interventiei la timp prin

Performante Crescute
Ai disponibilitate neintrerupta a infrastructurii IT. Monitorizam si intervenim proactiv pentru protejarea datelor si evitarea incidentelor.

Costuri Optimizate
Infrastructura dimensionata corect, resurse alocate optim. Contract de externalizare cu tarif lunar fix care elimina costurile suplimentare.